Äkta kärlek – så känner du igen den

en mand, der søger en kvinde
Vælg din alder
forrige trin

Så vet du att det är äkta kärlek

Äkta kärlek

Många av oss längtar efter en partner att dela livet med och vill ha en äkta kärlek som är livslång. Frågan är ju, när du väl träffat någon, hur vet du om det är äkta kärlek? Vad är kärlek? Finns det några tecken på äkta kärlek? När man blir förälskad är det lätt att bli helt hänförd av sin partner och det gör att många tänker att nu har man hittat sann kärlek. Det har gjorts studier på detta med hur vår hjärna fungerar när det kommer till kärlek. Det visar sig att vår hjärna har en drift att hitta djup kärlek, precis som det är en drift att äta och dricka! Så frågan är ju när vet man att kärleken man hittat är äkta? Vad är äkta kärlek?

Vad är äkta kärlek?

Så hur vet man att det är äkta kärlek? Det har gjorts försök att definiera detta genom tre komponenter. Det är passion, intimitet och engagemang. Den sanna kärleken har en passion kärlek genom att du känner en stark lust och en stark attraktion till din partner. Du vill även att dessa känslor ska vara besvarade. Intimiteten man har leder till tillgivenhet. Den närheten och de band man har, formas och växer fram när ni spenderar tid tillsammans. Ni känner er trygga i varandras sällskap. När det kommer till engagemang så är det en förmåga att hålla ihop vad som än händer. Att kunna lösa konflikter om de uppstår och det på ett moget sätt. Sen ska man även se till att hålla kärleken vid liv. Man ska alltid vårda och jobba på sin relation. Det genom att göra saker tillsammans, alltid vara ärliga mot varandra, göra små gulliga gester och så vidare.

Hur vet man att det är rätt kärlek?

Kvinnor undrar hur visar män kärlek, män undrar detsamma om kvinnor. Vad är kärlek för dig? Det är vad du måste komma fram till. Kanske ta ett test är han den rätta. Det är inte alltid lätt att veta om man har träffat den rätta. Det kan kännas så till en början och sedan svalna. Det kan även börja svalt för att du sedan säger att det är min liv kärlek. Hur vet man att man har träffat den rätta? Ja det är något som kommer att visa sig. Hur vet man att kärleken är besvarad? Det är något du får ta reda på. Så länge ni har en passion tillsammans, en intimitet och engagemang, så kan det vara så att ni båda har hittat den rätta. Men det gäller att våga kasta sig ut och testa sig fram för att kunna hitta den äkta kärleken.