Är du i ett förhållande utan respekt?

en mand, der søger en kvinde
Vælg din alder
forrige trin

Upplever du en dålig kommunikation i förhållandet?

Tecken pa otrohet

Är det så att du känner att det är dålig kommunikation i förhållandet? Det är inte bra att förlora sig själv i ett förhållande eller ha ett förhållande utan tillit. Många problem i relationer beror på att vi inte kommunicerar tillräckligt med varandra. Att vi vare sig lyssnar eller berättar för varandra. Det kan göra att man börjar bråka, om saker som egentligen inte är så stora. Om vi inte berättar inte för varandra hur vi känner oss och vad vi behöver för att må bra, känna oss uppskattade och älskade så kan det bli fel. Man hamnar istället i att anta saker om sin partner samt att man tolkar in olika betydelser i sådant vår partner gör, och reagerar på det.

Förbättra er kommunikation i ert förhållande

För att inte tappa bort sig själv i ett förhållande eller få en dålig självkänsla i förhållande, så är det bra att börja prata med varandra och lära er hur ni ska kommunicera med varandra. Det finns många olika faser i ett förhållande. När det kommer till konflikthantering förhållande, så är de bästa ingredienserna för en lösning respekt, förståelse och takt. Problem uppstår när kommunikationen i ett är att försöka gissa sig till vad den andra tänker eller känner eftersom vi ofta har fel i dessa antaganden. Ett annat problem kan vara att man talar ifrån sina känslor i stunden, och när man lugnat ner sig så ångrar man det man sagt. Att våga lita på sin partner och tala på ett bra sätt med varandra är ett måste. Det är viktigt att prata om känslor i förhållande. Funderar du på hur slutar man bråka i ett förhållande? Det är att börja kommunicera på rätt sätt! Att känna sig otillräcklig i ett förhållande kan vara jobbigt, men då måste du tala om att det är så du känner. Det är ett bra sätt att lösa relationsproblem och tillitsproblem på, genom att tala om det.

Lös era problem med kommunikation

Det är bra att bygga upp tillit i ett förhållande genom att lära er prata med varandra. Låt inte era relationsproblem göra så att ni glider isär. Kanske ni har relationsproblem sexualitet, eller andra förhållande problem? Problem i relationen löser man inte genom att vara tysta och genomlida det. Det gäller att kunna våga prata med varandra. Är det så att ni inte kan göra det på egen hand, så är parterapi ett sätt att göra det på. Det gör att ni tillsammans med en terapeut kan börja våga tala om saker och ting på ett helt nytt sätt och det gör även att man ser sin partner på ett nytt sätt. Ni får även lära er hur ni ska kommunicera med varandra!