När kan man säga jag älskar dig?

en mand, der søger en kvinde
Vælg din alder
forrige trin

När säger man jag älskar dig

När säger man jag älskar dig

Det här med att säga ”jag älskar dig” till någon för allra första gången kan vara en stor utmaning och ett stort steg i förhållandet. När kan man säga jag älskar dig? Grejen är att det finns inga tidsgränser för när det ska sägas. Det hela handlar om vad du känner, hur mycket du litar på din partner och om du är osäker på om det är ömsesidigt eller ej. Att yttra de tre magiska orden för första gången kan innebära många olika känslor på en och samma gång, både förhoppningar och farhågor är vanliga. Att säga jag älskar dig första gången, är att ta en risk. Risken att inte få samma sak tillbaka.

När kan man säga jag älskar dig?

När kan man säga jag älskar dig är kanske en fråga du tänkt på länge. Är det så att du känner att du verkligen älskar din partner, men inte riktigt vågar ta det första steget att säga det? Ofta är det så att kvinnor tar längre tid på sig att säga dessa tre ord än vad män gör. Att säga jag älskar dig efter all kort tid tillsammans eller alldeles för ofta, kan göra att det inte tas på allvar. Sann och djup kärlek behöver tid för att utvecklas. Det är just därför många väljer att vänta med att säga dessa ord. Man bör behandla orden jag älskar dig med respekt och eftertänksamhet innan de yttras, för båda parters skull. Det ska inte sägas för tidigt, inte för ofta, men inte heller för sällan eller aldrig.

Hur vet man att man älskar någon?

Hur vet man att man älskar någon egentligen? Det är egentligen bara något man vet, det är ord som ska komma från hjärtat och inte från hjärnan. Försök att inte överanalysera det hela. Se till att du faktiskt känner personen först och att din kärlek är villkorslös att säga det för snabbt kan vara vilseledande och riskabelt i ett nytt förhållande. Jean Cocteau sa en gång; "Du vet att du är förälskad när du - bokstavligen - inte kan leva utan att fråga och vänta på tecken på hans/hennes kärlek. Men även när du märker en stor skillnad på hur du lever och uppskattar livet. Nu handlar det inte längre bara om dig själv, din partner blir oumbärlig, som om ditt liv berodde på det". Och det kanske är just så det är!