Hur hanterar man att bli sviken?

en mand, der søger en kvinde
Vælg din alder
forrige trin

Hur kommer man över ett svek?

Kanske du redan har upplevt att en partner eller andra människor i ditt liv har svikit dig eller missbrukat ditt förtroende på något sätt. Kanske det är en kärleksaffär bakom din rygg, eller ett någon bryter ett löfte de haft. Det kan vara mycket som innebär ett svek. Men hur kommer man över svek och hur hanterar man svek? Att bli sviken av en person man älskar kan ta hårt på en. Det är ofta i de nära relationerna man kan uppleva det med. Att lita på en annan människa är nästan ett måste i dag, då det är ett sätt att ha ett socialt umgänge. Man måste våga lita på andra, även om det är en risk. Man vet ju inte om personen i sig kommer att svika en eller inte. Men det är som sagt en risk man tar, både med en partner och en vän.

Att gå vidare efter svek

Att gå vidare efter svek kan kännas svårt. Särskilt om det handlar om förtroende och tillit. Är du sviken av någon på jobbet, så går det ofta åtgärda genom att byta jobb eller flytta personalen. En när det kommer till svek i privatlivet är det inte lika lätt. En del saker som kan hända att bli sviken av den man älskar är att de är otrogna och sviker dig på det sättet. Det kan såra så djupt att förhållandet tar slut. Det hela handlar ofta om hur omfattningen av sveket ser ut om det går att gå vidare efter svek. Att bli sviken av den du älskar mest kan vara otroligt jobbigt, men stressa inte fram ett beslut, även om dina känslor gör uppror. Ofta så reagerar vår kropp på olika sätt vid svek. Allt från att bli arg till att bli ledsen till att vilja hämnas. Handlar det om lögner i relationer så kanske det är bra att gå åt skilda håll. Det finns ju detta med att älska, glömma, förlåta, men det beror som sagt vad det är för svek du upplevt. Vet du med dig att det är något du vare sig kan glömma eller förlåta, så är det bra att ge dig själv tid. Låt ingen stressa fram att du ska förlåta dem.

Vågar man lita igen efter ett svek?

Att bli sviken och sedan förlåta kan vara en sak. Men tilliten kan vara skadad. Särskilt om det är en stor grej som hänt. Så du måste rannsaka dig själv om det är ett svek du kan leva med eller om du kommer oroa dig att samma sak ska hända igen. Även om du går vidare, så kan ett svek påverka framtida relationer. Det genom att du har svårt att lita på någon alls. Men det är en risk man som människa måste våga ta, att våga lita igen!

Populära sidor